• 5 TIPS TERBUKTI BERKESAN UNTUK PENJAGAAN TUDUNG BAWAL!

    February 12, 2020 by

    Beli tudung bawal bukan main banyak, tapi bila nak jaga, susah betul kan? Baru pakai sehari, basuh, lepastu terus dah tak sedap pakai? 😭 Siapa pernah rasa macam ni? Mimi rasa semua wanita ada masalah macam ni kan?  Meh Mimi share sikit  5 TIPS TERBUKTI BERKESAN UNTUK PENJAGAAN TUDUNG BAWAL.(N0 4 TU ANDA WAJIB BUAT!) 1. Cuci pakai… Read more

  • Kenapa ya tudung bawal masih lagi relevan sampai sekarang?

    February 11, 2020 by

    Dear pernah terfikir tak kenapa ya tudung bawal masih lagi relevan sampai sekarang? 🤔 Dah tahun 2020 tau, tapi tudung bawal ni masih lagi boleh bersaing dengan beribu jenis tudung yang lain kan? Yang instant ada, yang double loop, wide shawl pun ada!😍 Tapi, jeng jeng jeng, awak mesti curious macam Mimi kan? ❤  Ini Mimi share sikit 5… Read more

  • 7 ADAB KETIKA DI MEKAH 🤲

    December 6, 2019 by

    MEKAH, bandar suci umat Islam di mana terletaknya Masjid Al-Haram dan Baitullah iaitu Kaabah. Berada di Tanah Haram Mekah menjadi impian setiap muslim yg beriman untk datang beribadah, tak kira walau dari pelusuk mana pun tempat asal. Perasaan rindu yg sentiasa terpaut inilah yg mungkin dirasai oleh setiap muslim tatkala ada ahli keluarga, sahabat &… Read more

  • 5 CHECKLIST UMRAH HAJI KHAS UNTUK WANITA ❤️

    December 3, 2019 by

    Assalammualaikum, salam BM Darlings. Sesiapa sahaja yg mendapat peluang untk mengerjakan haji atau umrah, pastinya tidak sabar2 untk menjadi tetamu Allah. Mana tidaknya, bukan semua orang berpeluang untk mengerjakan tuntutan agama itu.  Selain dapat melaksanakan ibadah di sana, para jemaah juga berpeluang melawat tempat2 bersejarah. Oleh sebab itu, Kak Mimi rasa begitu teruja untk berkongsi… Read more

  • 9 AMALAN BOLEH AMALKAN SEPANJANG PERIOD ❤

    November 27, 2019 by

    “Rasa serba tak kena je setiap kali period. Memanglah dapat ‘rehat’ daripada solat. Tapi, terasa ‘lemau’ dan ‘kosong’ bila tak ada pengisian jiwa. Apa amalan ketika period yang boleh aku amalkan ya?” Assalamualaikum dear 😘Mesti kita ada rasa mcm tu kan bila period? Hati mungkin rasa kosong sebab tak dapat solat. Nak buat ibadah yang lain… Read more

  • BYMIRASYA TRAVEL TIPS 5

    October 23, 2019 by

    Assalammualaikum, salam ceria Darling semua, haaa, Kak Mimi kembali lagi dalam posting kali ni, posting travel Tips yang ke-5. Alhamdullilah dah sampai posting ke-5 kita sekarang, terima kasih yang tak terhingga kepada semua pembaca yang masih follow Kak Mimi sampailah sekarang. Macam mana dengan tips-tips sebelum ni? Best kan?Dari nak kemas barang sampailah habis travel… Read more

View all posts

Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.

Create your website at WordPress.com
Get started